Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 05.01.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 05.01.2023. godine

486
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Osam osoba zatražilo je medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a koja se dogodila na magistralnom putu M-17.1, u naselju Litve. Na vozilima je zabilježena materijalna šteta. Zbog navedene saobraćajne nezgode saobraćaj na dionici Živinice – Banovići bio je obustavljen te se saobraćalo alternativnim putnim pravcima.

Evidentirano je i jedno narušavanje javnog reda i mira na magistralnom putu M-18, a radilo se o naročito drskom ponašanju jednog lica te nepostupanje po naredbi službenog lica.

Zabilježeno je i 15 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pružili su 197 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari pet puta izlazili na teren.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada je otežano.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka.

MONOTORING KVALITETE ZRAKA:

Prema podacima sa mjerne stanice u Živinicama zrak na području našeg grada jutros u 8:00 sati bio je umjereno zagađen.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Također, vozače mole za oprez prilikom saobraćanja u ranim jutarnjim satima zbog guste magle.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično – jednom trakom uz regulaciju semaforima.

Zbog izvođenja radova na putnom pravcu Živinice – Stupari u naselju Đurđevik moguće je sporije saobraćanje.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje