Početna aktuelnosti Zimske noći u Živinicama: Nastupao Phantom trio band

Zimske noći u Živinicama: Nastupao Phantom trio band

455
0
Podijeli

Manifestacija Zimske noći u Živinicama sinoć je ušla u posljednju trećinu svog održavanja. Građani Živinica imali su priliku uživati u numerama iz skoro svih muzičkih oblasti. Sinoć je svoj nastup imala živinička rok grupa Phantom trio. Phantom trio band jedna je od rijetkih grupa iz našeg grada koja je uzela učešće u manifestaciji Zimske noći u Živinicama. Upravo njima je od velikog značaja i izazova bilo nastupati pred živiničkom publikom.

Prisutni na Gradskom bulevaru u Živinicama sinoć su imali priliku uživati u odličnoj izvedbi grupe Phantom trio. Živinička rok grupa svojim nastupima oduševljava publiku širom naše domovine.

Nastup Phatnom trio benda sinoć u našem gradu bio je svojevrsni omaž staroj živiničkoj raji i zahvala velikim imenima živiničke rok scene, ljudima koji više nisu sa nama, a to su Darko Anušić, Rudolf Lenert i Josip Lišić. Rok se ne može voljeti, ako se ne živi taj stil života, a upravo oni su živjeli rok. Pored muzike voljeli su i književnost pa im nije bilo teško da sami stvaraju muziku koja je ostala kao njihov pečat u našem vremenu.

Upravo u čast od milja zvanih Cokule, Rudija i Džobe minutom šutnje započeo je nastup Phantom trio benda. Mirzet Mamanović svirku i nastup otvorio je pjesmom koju je napisao Darko Anušić.

Manifestacija Zimske noći u Živinicama nastavlja se i večeras od 19:30 minuta kada će članovi Ćao benda pokušati razveseliti naše sugrađane u ovim hladnim noćima.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje