Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 10.01.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 10.01.2023. godine

553
0
Podijeli

POLICIJA:

Policijski službenici Policijske stanice Živinice u toku proteklog dana i noći na području našeg grada evidentirali su tri saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su teške tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjesnoj zajednici Šerići gdje je vozač putničkog motornog vozila izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa kolovoza.

Dvije osobe zatražile su medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-18, a u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila.

Povrijeđenih osoba nije bilo nakon što je putničko motorno vozilo udarilo pješaka na lokalnom putu u Živinicama Gornjim.

Zabilježeno je i sedam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice imala je jednu tehničku intervenciju 20 minuta nakon ponoći u zgradi koja se nalazi u ulici Alije Izetbegovića.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari i medicinari Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 163 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali jednu terensku posjetu.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je devet beba, četiri djevojčice i pet dječaka.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice i dalje obavještavaju građane da je moguće otežano vodosnabdijevanje na području našeg grada zbog kvara na vodovodnom sistemu na području Đurđevika. Navedeni kvar otklanja javno preduzeće „Vodovod i kanalizacije“ Tuzla, a nakon što se okončaju neophodni radovi, vodosnabdijevanje na području našeg grada bit će normalizovano.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po mokrom kolovozu, a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. U jugozapadnim i ponegdje sjevernim krajevima skreću pažnju i na povremeno jak vjetar. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac-Olovo (dionici Čevljanovići-Nišići u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom uz regulaciju semaforima

Zbog izvođenja radova na putnom pravcu Živinice – Stupari u mjestu Đurđevik moguće je sporije saobraćanje.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje