Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 11.11.2021. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 11.11.2021. godine

246
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila na lokalnom putu u naselju Vrnajevići.

Zabilježeno je i pet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice imala je jednu tehničku intervenciju na Ljubačama gdje su pregledali prostoriju u kojoj se aktivirao požarni alarm.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 87 zdravstvenih usluga građanima te su imali četiri terenska izlaska.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je pet dječaka, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođeni su djevojčica i dječak.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Dubrava je uredno, dok je na području grada i prigradskih naselja vršena redukcija od 22:00 do 05:30.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na širem području Sarajeva, Bugojna, Travnika, Visokog, Kaknja i Gračanice, te ponegdje uz rijeke Drinu, Savu, Vrbas i Lašvu. Iz Bihamka skreću pažnju na učestale odrone i savjetuju opreznu vožnju. Podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog izvođenja sanacionih radova na putnom pravcu Doboj – Gračanica u mjestu Klokotnica moguće je sporije saobraćanje.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje