Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 12.06.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 12.06.2023. godine

1092
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a koja se dogodila u ulici Alije Izetbegovića.

U sudaru dva putnička motorna vozila na parking prostoru benzinske pumpe u Topličkoj ulici, nije bilo povrijeđenih osoba.

Evidentirano je i devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 203 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu tehničku intervenciju. Jučer od 12:10 sati u mjesnoj zajednici Suha pomagali su mještanima u zaštiti od poplava. U nekoliko objekata u Suhoj voda je ušla u stambene objekte, te su pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice našeg grada ispumpavali vodu iz objekata.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u toku proteklog dana i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka.

BIHAMK:

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozačima savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putu: Šićki Brod-Lukavac.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje