Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 17.02.2022. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 17.02.2022. godine

211
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.
Povrijeđenih osoba nije bilo nakon što je vozač teretnog motornog vozila udario u svjetlosni saobraćajni znak na raskrsnici Kulić.
U naseljenom mjestu Kršići vozač putničkog motornog vozila izgubio je kontrolu nad istim te udario u ogradu, a potom i u parkirano putničko motorno vozilo. Povrijeđenih i u ovoj saobraćajnoj nezgodi nije bilo.
Zabilježeno je i 11 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice imala je jednu intervenciju u naseljenom mjestu Gračanica gdje se požar na porodičnoj kući sa dimnjaka proširio na dio krova, ali je brza intervencija vatrogasaca našeg grada spriječila veću materijalnu štetu. Požar je lokalizovan te upotpunosti ugašen.

Medicinari i ljekari Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružili su 84 zdravstvene usluge građanima te su imali dva terenska izlaska.

Na klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u proteklom danu i noći rođeno je osam beba, pet dječaka i tri djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je uredno.

Iz Bihamka vozačima koji saobraćaju bosanskohercegovačkim putevima skreću pažnju na učestale odrone te savjetuju oprezniju vožnju uz napomenu da na put ne kreću bez zimske opreme čije je posjedovanje zakonski obavezno.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje