Početna aktuelnosti Sutra premijera “Kaskaderovog” kratkometražnog filma “Fildžan”

Sutra premijera “Kaskaderovog” kratkometražnog filma “Fildžan”

214
0
Podijeli

Kao i u mnogobrojnim namjerama i planovima u našim životima pandemija koronavirusa utjecala je i na snimanje novog kratkometražnog filma u CasCader produkciji zbog čega je plan snimanja odlagan nekoliko puta. Međutim, volja, želja, htijenje i motiv sa kojom ova grupa mladih Bosne i Hercegovine pristupa svakoj misiji pobijedila je i ovaj put te su uspješno snimili sve potrebne kadrove na više lokacija u Živinicama. Radnja filma smještena je u ratnu 1993. godinu. Film je inspirisan istinitim događajem. Iako je „ratni“ film, fokus je na odnosu prema onim ljudima koji su nam najbliži i kako brzo mogu nestati.

Premijera kratkometražnog filma „Fildžan“ biće održana u petak u Multimedijalnoj sali Centra za kulturu u Lukavcu.

Cascader produkcija tematiku svojih filmova temelji na svakodnevnim problemima sa kojima se najčešće mladi suočavaju. Iza njih je periodu kvalitetnog i predanog rada u kojem su snimili pet filmova. Filmu „Fildžan“ prethodili su „Iznad želje i sna“, „U ogledalu“, „Ožiljak“, „Pet slova“ kao i Festival kratkometražnog filma koji je održan u Živinicama. Članovi Cascader produkcije zadovoljni su djelovanjem od svog osnivanja.

U narednom periodu projekcija filma „Fildžan“ biće održana i u našem gradu. Jedna od zanimljivih činjenica jeste i podatak da je”Fildžan” sniman na istoj lokaciji kao i kultni film “Partizanska eskadrila” 1979. godine. Riječ je o dijelu kompleksa koji je pripadao vojnoj bazi Dubrave kod Živinica, a kojeg danas koriste razni sportski kolektivi.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje