Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 19.05.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 19.05.2023. godine

361
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Dvije osobe zatražile su medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila u Prvoj ulici, gdje je putničko motorno vozilo udarilo pješaka. Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli pješaku su konstatovali lakše tjelesne povrede.

Evidentirano je i 13 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 128 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali sedam terenskih izlazaka.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u toku proteklog dana i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođene su četiri bebe, tri dječaka i jedna djevojčica.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozačima savjetuju da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-18, u Živinicama u blizini Gradske dvorane, vozila se preusmjeravaju na bajpas, uz magistralni put.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar te Semizovac-Olovo.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje