Početna aktuelnosti Upriličena Svečana akademija povodom 18. maja, Dana oslobođenja grada Živinice

Upriličena Svečana akademija povodom 18. maja, Dana oslobođenja grada Živinice

516
0
Podijeli

Finale današnjeg protokola obilježavanja 18. maja Dana oslobođenja grada Živinice bila je Svečana akademija u Bosanskom kulturnom centru Živinicena kojoj su dodijeljena prigodna priznanja zaslužnim pojedincima a upriličen je i raznovrstan kulturni program.

SVOJIM PRISUSTVOM DANAŠNJU AKADEMIJU UVELIČAO JE VELIKI BROJ GOSTIJU I ZVANICA IZ DRUŠTVENO – POLITIČKOG , PRIVREDNOG, VOJNOG I VJERSKOG ŽIVOTA DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE, FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE, TUZLANSKOG KANTONA I GRADA ŽIVINICE.

U IME GRADSKOG VIJEĆA ŽIVINICE PRISUTNIMA SE OBRATIO, PRIGODNIM REFERATOM, PREDSJEDAVAJUĆI NAIL JUSIĆ.

O SLAVNOJ PROŠLOSTI ŽIVINIČKIH BORACA GOVORIO JE I VRŠILAC DUŽNOSTI GRADONAČELNIKA ŽIVINICA BEGAN MUHIĆ ALI I O PROSPERITETNOJ BUDUĆNOSTI NAŠE LOKALNE ZAJEDNICE.

AUDITORIJUMU SU SE OBRATILI I PREMIJER TUZLANSKOG KANTONA IRFAN HALILAGIĆ KAO I PREDSJEDNIK SKUPŠTINE TUZLANSKOG KANTONA ŽARKO VUJOVIĆ I OBEĆALI SVESRDNU POMOĆ I PUNU SARADNJU U IMPLEMENTACIJI MNOGIH PROJEKATA PLANIRANIH ZA GRAD ŽIVINICE U NAREDNOM PERIODU.

NAKON TOGA NAJZASLUŽNIJIM POJEDINCIMA, BORCIMA, GRAĐANIMA ŽIVINICA URUČENA SU I PRIGODNA PRIZNANJA I TO: PISMENA POHVALA, PISMENA ZAHVALNICA I NOVČANA NAGRADA, UZ PORUKU I ŽELJU JEDNOG OD NAGRAĐENIH DA SE NOVI NARAŠTAJI BOSANACA I HERCEGOVACA I ŽIVINIČANA VIŠE NIKADA NE BORE PUŠKOM VEĆ ZNANJEM I PAMEĆU ZA SVOJU DOMOVINU I SVOJ GRAD.

Svečanu akademiju svojim nastupima ukrasili su i obogatili i đaci Prve i Druge osnovne škole Živinice i Osnovne škole Đurđevik, djeca Gradskog obdaništa Živinice, članovi Kulturno – umjetničkog društva Živinice i Gradskog hora Živinice kao i voditeljica Dijana Svrakić.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje