Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 19.09.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 19.09.2023. godine

985
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su tri saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli za dvije osobe konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17.1 u Dubravama Donjim. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Jedna osoba je povrijeđena u sudaru dva putnička motorna vozila na lokalnom putu u naselju Gračanica.

Jedna osoba je zadobila lakše tjelesne povrede u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na regionalnom putu R-455A u naselju Bašigovci gdje je vozač putničkog motornog vozila usljed neprilagođene brzine sletio sa kolovoza i udario u stablo.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo u naselju Ciljuge, a radi se o krivičnom djelu krađa u sticaju sa krivičnim djelom oštećenje tuđe imovine.

Evidentirano je i 14 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 142 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Vozače teretnih vozila napominju da kada iza sebe primijete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na dionici puta Semizovac – Olovo – Kladanj.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje