Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 21.06.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 21.06.2023. godine

422
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na lokalnom putu u naselju Živinice Gornje gdje je vozač putničkog motornog vozila usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu sletio sa kolovoza i udario u ogradu.

Evidentirano je i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 111 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada, prigradskih naselja i Dubrava je otežano.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je sedam beba, pet dječaka i dvije djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače obavještavaju da povoljni uvjeti za vožnju i pojačan promet vozila karakterišu saobraćajnu situaciju u našoj zemlji. Vozače savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Povećan je broj biciklista, motociklista i korisnika električnih romobila, posebno u gradskim zonama. Iz Bihamka mole sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putu: Šićki Brod-Lukavac.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje