Početna aktuelnosti MKO EKI Živnice od danas na novoj adresi

MKO EKI Živnice od danas na novoj adresi

167
0
Podijeli

Mikrokreditana organizacija EKI filijala Živinice od danas svoje usluge  stanovništvu grada nudi na pristupačnijoj lokaciji, i to na novoj adresi , Meše Selimović bb,  preko puta živiničke Gimnazije, svoje .

Tim povodom danas je upriličena svečanost kojoj su prisustvovali klijenti i poslovni partneri ove MO.

MKO EKI, koju čine Fondacija i Društvo EKI, je danas jedna od vodećih mikrokreditnih institucija u BiH i trenutno ima preko 40.000 klijenata koji koriste više od 220 miliona konvertibilnih maraka kredita.

Iza EKI-ja je 27 godina postojanja i kroz organizacione jedinice Fondacije i Društva plasira kredite od 300-50.000 KM.

EKI-jevi krediti i usluge imaju za cilj pokretanje i unapređivanje poljoprivrede, malog biznisa i obrtništva.

EKI trenutno broji blizu 380 uposlenih, djelujući u 84 EKI poslovnice širom BiH. Uz odgovoran pristup, EKI pruža brzu, jednostavnu i transparentnu uslugu, te svojim klijentima omogućava unapređenje životnog standarda, održivi rast i razvoj poduzetništva.

EKI je posvećen klijentima sa niskim ili umjerenim prihodima, kao i mikro i malim poduzetnicima, sa naglaskom na djelovanje u ruralnim područjima i podršku malim poljoprivrednim proizvođačima, kojima pruža mogućnost investiranja u stalna i obrtna sredstva, sa ciljem da uspostave poljoprivredna gazdinstva koja će im omogućiti dostojanstven život od vlastitog rada.

Građani Živinica su bili među prvim klijentima MKO EKI, na samom početku formiranja 1996. godine.

Kreditne službenike MKF Tuzla, vremenom su zamijenili lokalni kreditni službenici iz Živinica, organizovani u ekspozituri tuzlanske filijale, da bi 2008. godine formirana filijala Živinice koja je, uz radnike podrške, upošljavala 8 kreditnih službenika koji su usluge kreditiranja pružali na području Živinica, Banovića, Kladnja i Kalesije.

Kasnije su se širili na područje Sapne i Teočaka, a danas Filijala Živinice MKO EKI upošljava 19 radnika, kreditne usluge pruža na području 7 gradova, uspješno opslužuje blizu 3000 klijenata i 14 miliona porfolija, a izvjesno je i dalje širenje tržišta.

Povodom prelaska u nove prostorije EKI filijale Živinice, u blizini živiničke Gimnazije,  prisutnima se, obratio direktor MKF EKI, Esad Uzunić, koji je istakao socijalno odgovorne aktivnosti koje EKI  provodi duži niz godina širom BiH.

Važan aspekt rada MKO EKI su i socijalno odgovorne aktivnosti, koje EKI sprovodi dugi niz godina širom Bosne i Hercegovine, a značajan dio njih je pomogao i našem gradu. Poseban akcenat prilikom realizacije, stavlja se na najmlađe članove našeg društva gdje su prioritet svakako socijalno ugrožene zajednice ili pojedinci.

Pored toga, veliki broj donacija usmjeren je ka poboljšanju uslova u oblasti sporta i kulture, kako bi mladi imali pravi izbor u odabiru svojih vanškolskih aktivnosti, poručio je Uzunić.

Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje