Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 21.09.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 21.09.2023. godine

197
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su tri saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli za tri osobe konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-18 u naselju Maline. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Četiri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u ulici Alije Izetbegovića, a u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Dvije osobe zatražile su medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na raskrsnici Druge ulice i ulice Armije Bosne i Hercegovine. U saobraćajoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Evidentirano je i 19 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 162 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je osam beba, četiri dječaka i četiri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Vozače teretnih vozila napominju da kada iza sebe primijete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na dionicama Semizovac – Olovo – Kladanj i Modriča – Gradačac

Iz Bihamka napominju da je na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena saobraćajna signalizacija, čije je poštivanje obavezno.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje