Početna aktuelnosti Servisne informacije za 22.09.2023. godine

Servisne informacije za 22.09.2023. godine

175
0
Podijeli

POLICIJA- Policijski službenici PS Živinice u toku proteklog dana i noći evidentirali su 20 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja pregledano je 107 pacijenata, tim ljekara i medicinara tri puta je izlazio na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 14 beba, šest djevojčica i osam dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

JP VIK- U JP VIK Živinice kažu da je uredno vodosnabdjevanje.

BIHAMK- Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz uglavnom dobre vremenske uslove. Posljednji je radni dan u ovoj sedmici, pa tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno u poslijepodnevnim satima. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno vežu sigurnosni pojas. Ne zaboravite – Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje