Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 22.05.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 22.05.2024. godine

125
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su tri saobraćajne nezgode.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-18, u naselju Đurđevik, a u kojoj su učestvovala dva motorna vozila nije bilo povrijeđenih osoba.

Dvije osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Starom Đurđeviku. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi učestvovala su tri putnička motorna vozila.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u ulici Stara pruga, gdje je vozač motornog vozila uslijed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad istim te udario u ogradu privatnog vlasništva.

Policijski službenici u proteklom danu i noći zabilježili su i dva krivična djela mučenje i ubijanje životinja. Navedena krivična djela zabilježena su u mjesnim zajednicama Suha i Priluk gdje je ustrijeljena srneća divljač.

Policijski službenici našeg grada u proteklom danu i noći evidentirali su i 14 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice u proteklom danu i noći imali su jednu intervenciju. Vatrogasci našeg grada jučer od 13:50 sati poduzeli su sve neophodne aktivnosti na gašenju požara u Dubravama Gornjim gdje je gorio drveni objekat. S obzirom da je riječ o drvenom objektu u kojem se nalazilo oko 550 bala sijena i slame zabilježena je veća materijalna šteta.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 132 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada i prigradskih naselja u proteklom danu i noći bilo je uredno, dok je zbog radova snabdijevanje vodom u Dubravam abilo otežano.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je osam beba, pet dječaka i tri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozačima skreću pažnju na moguće odrone na brojnim dionicama. Tokom putovanja budite oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Sanacioni radovi aktuelni su na sljedećim putevima: Zenica-Nemila, Jablanica-Prozor, Tarčin-Konjic, Kladanj-Vlasenica, Jelah-Doboj, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje