Početna aktuelnosti Svečano obilježen Dan Prve osnovne škole Živinice

Svečano obilježen Dan Prve osnovne škole Živinice

428
0
Podijeli

Veliki broj zvanica, gostiju iz društveno – političkog, privrednog, kulturnog, vjerskog i sportskog života grada Živinice i Tuzlanskog kantona bio je prisutan na današnjem obilježavanju Dana Prve osnovne škole Živinice.

Na samom početku, nakon himne Bosne i Hercegovine u izvođenju polaznika Odjeljenja muzičke škole Živinice i njihovih profesora, prisutnima se pozdravnim riječima i prigodnim govorom obratio Avdo Memić direktor Javne ustanove Prva osnovna škola Živinice.

Iako je prvi čovjek grada Živinice gradonačelnik Began Muhić, u vrijeme održavanja Svečane akademije povodom Dana Prve osnovne škole Živinice, imao veoma važne poslovne susrete sa delegacijom iz Brisela, ipak je te sastanke prolongirao kako bi odao priznanje najboljoj i najuspješnijoj osnovnoj školi u gradu Živinice ali i šire.

U ime Vlade Tuzlanskog kantona riječi hvale za menadžment, djelatnike i učenike Prve osnovne škole izrazila je Anela Ajšić ministrica prostornog uređenja i zaštite okoliša Tuzlanskog kantona.

Svojim prisustvom, svečanost obilježavanja 21. maja Dana Prve osnovne škole Živinice, uveličao je i Izet Numanović direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

Na današnjoj svečanosti uručena su i prigodna priznanja i najuspješnijim nastavnicima Prve osnovne škole Živinice, a priznanje „Zlatna plaketa“ dodijeljeno je dugogodišnjem bivšem direktoru ove odgojno – obrazovne ustanove Refiku Tulumoviću.

Nagrađeni su i najbolji učenici Prve osnovne škole Živinice, a priređen je i prigodan program u kome su učestvovali učenici i njihovi mentori i isti je bio svojevrsna revija i prezentacija raznovrsnih talenata koje su iskazali učesnici.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje