Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 24.04.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 24.04.2024. godine

154
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu teška krađa, provala u vikendicu u Živinicama Gornjim.

Policijski službenici našeg grada u proteklom danu i noći evidentirali su i 13 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice u proteklom danu i noći nisu imali intervencija.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 105 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali pet terenskih izlazaka.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da pretežno mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

U toku je zamjena rasvjete u tunelu Ormanica, na magistralnom putu Pelagićevo-Srebrenik, zbog čega se svakog radnog dana od 8 do 15 sati saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje