Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 24.08.2021.

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 24.08.2021.

49
0
Podijeli

Profesionalna vatrogasna jedinica u proteklom danu i noći na području našeg grada imala je jednu intervenciju u naseljenom mjestu Šarenjak, gdje su gasili drveni objekat i nisko rastinje. Požar je brzo lokalizovan te ugašen.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 112 zdravstvenih usluga građanima te su imali jedan terenski izlazak.

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći evidentirali su samo 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada Živinice je otežano uz redukcije od 22:00 do 05:30.

Iz Bihamka zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj obustavlja od 22:00 do 06:00 i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog izvođenja sanacionih radova na putnom pravcu Srebrenik – Orašje moguće je sporije saobraćanje.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje