Početna aktuelnosti Omladinski pogon ŽRK “Živinice” startao sa trenažnim procesom

Omladinski pogon ŽRK “Živinice” startao sa trenažnim procesom

46
0
Podijeli

Projekat ženskog rukometnog kluba Živinice okupio je relativno mlade ljude koji su sa entuzijazmom i jasnom vizijom pristupili projektu koji ima za cilj promociju ženskog rukometa u našem gradu te povratak ženskog rukometnog kluba Živinice na staze stare slave. Uključeni u projekat na putu do primarnog cilja jasno su odredili prioritete, a prvi korak je kreiranje stabilnog omladinskog pogona kroz čiji rad će se iskristalisati talenti koji će kroz nekoliko godina imati glavnu ulogu u prvom timu. Nakon kraće pauze, protekle sedmice nastavljeni su treninzi omladinskih kategorija te pripreme za narednu takmičarsku sezonu.

Uprava ženskog rukometnog kluba Živinice interes djevojčica za bavljenje ovim sportom privukla je organizacijom brojnih posjeta osnovnim školama sa područja našeg grada gdje su prezentirali projekat razvoja ženskog rukometa u našem gradu te organizovali treninge kroz koje su privukli djevojčice da aktivno posjećuje treninge koji su organizovani u Gradskoj dvorani. Sa posjetama osnovnim školama uprava rukometnog kluba Živinice nastavit će i u narednom periodu.

U proteklih godinu dana omladinske selekcije Živinice takmičile su se u omladinskoj ligi koja okuplja klubove sa područja Tuzlanskog i Zeničko-Dobojskog kantona. Utakmice i putovanja su razlog više da polaznice zavole rukomet, stoga uprava ovog sportskog kolektiva nastoji organizovati i prijateljske utakmice te učešće na turnirima na kojem ženski rukometni klub Živinice nastupa sa dosta uspjeha.

Talentovane djevojčice iz omladinskih kategorija već su se pridružile i treninzima prvog tima gdje uz iskusnije članice usvajaju nova znanja, te iskustvo koje će im prije svega pomoći da naučeno prezentiraju u utakmicama protiv svojih vršnjaka.

Iz ženskog rukometnog kluba Živinice pozvali su sve zainteresovne djevojčice da se pridruže ovom sportskom kolektivu, te da uz druženje zavole rukomet, prepoznaju talenat i nastave sa radom koji će im donijeti uspjeh i na ovom životnom putu.

U našem gradu formirana je odlična podloga za razvoj ženskog rukometa. U projekat razvoja rukometa uključeni su stručni treneri koji su svjesni izazova koji se nalazi ispred njih, ali ukoliko svi uključeni u ženski rukomet i treneri i igračice nastave sa radom u istom intenzitetu premijerligaški rukomet ubrzo će se zaigrati u Gradskoj dvorani u Živinicama.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje