Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 03.06.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 03.06.2021.

122
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći evidentirali su jednu saobraćajnu nesreću. Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi putničkog motornog vozila i pješaka na parking prostoru u ulici 25. novembar.
Evidentirano je i jedno krivično djelo teška krađa u naselju Dubrave Donje.
Zabilježeno je i 13 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 72 zdravstvene usluge građanima te su imali četiri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je devet beba, pet dječaka i četiri djevojčice.

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada i prigradskih naselja te Dubrava Gornjih i Donjih u proteklom danu i noći bilo je uredno.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se saobraća po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost, ali i dalje upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama.
Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje