Početna aktuelnosti JAVNI POZIV za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području Tuzlanskog kantona...

JAVNI POZIV za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području Tuzlanskog kantona fizičkim licima

122
0
Podijeli

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice objavilo je javni poziv za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području Tuzlanskog kantona fizičkim licima.

Predmet javnog poziva je dodjela namjenskih sredstava od ekoloških naknada Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice za 2021. godinu, fizičkim licima, za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka. Pod mjerama smanjenja zagađenosti zraka podrazumijeva se zamjena postojećih kotlova ili kamina za centralno grijanje na fosilno gorivo (ugalj) kotlovima ili kaminima na pelet, u postojećim individualnim stambenim i individualnim stambenoposlovnim objektima na području Tuzlanskog kantona.

Predmet javnog poziva nisu zgrade koje imaju upravitelja prema Zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade.

Za ove namjene bit će 500.000,00 KM.

Dodjela sredstava za sufinasiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka vrši se u iznosu do 50% od vrijednosti zamjene postojećeg kotla ili kamina za centralno grijanje na fosilno gorivo (ugalj) kotlom ili kaminom na pelet, a maksimalno 2.000,00 KM.

Samo jednom u toku budžetske 2021. godine podnosilac prijave može ostvariti ovo  pravo.

Predmet prijave na javni poziv su individualni stambeni i individualni stambeno-poslovni objekti na području Tuzlanskog kantona, čiji su vlasnici/posjednici fizičke osobe, pod uslovom da se za zagrijavanje ovih objekata koriste kotlovi ili kamini sa pogonom na fosilno gorivo (ugalj), da nisu priključeni na sistem daljinskog grijanja i da se ovi objekti koriste za stanovanje.

Podnosilac prijave dužan je dostaviti kojima dokazuje da ispunjava uvjete za dodjelu sredstava za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka.

Javni poziv ostaje otvoren do 30.06.2021. godine, a objavit će se u dnevnim novinama, na oglasnoj

tabli i web stranici Vlade Tuzlanskog kantona

Sve dodatne informacije o načinu i postupku učešća u javnom pozivu

mogu se dobiti u Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice TK, direktno ili putem telefona +387 35 369 – 428 u vremenskom periodu od 12:00 do 14:00 h.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje