Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 07.07.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 07.07.2021.

41
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice na području našeg grada u proteklom danu i noći evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Sedam osoba je povrijeđeno od kojih je jedna zadržana na liječenju na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla nakon sudara tri putnička motorna vozila na regionalnom putu R-455A u naselju Ciljuge.

Zabilježeno je i 12 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica imala je dvije intervencije.

U 7:15 imali su tehničku intervenciju u naselju Ciljuge gdje su otklanjali ostatke nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila.

Druga intervencija bila je u 13:20 u naselju Barice gdje je gorjela kuća. Požar je na vrijeme lokalizovan te ugašen, a zabilježena je manja materijalna šteta.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 113 zdravstvenih usluga građanima te su imali dva terenska izlaska.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanlizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada Živinice u proteklom danu i noći bilo je otežano.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog izvođenja sanacionih radova na putnom pravcu Srebrenik – Orašje moguće je sporije saobraćanje.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje