Početna aktuelnosti Pijačni prodavci zadovoljni trenutnim poslovanjem

Pijačni prodavci zadovoljni trenutnim poslovanjem

97
0
Podijeli

Za razliku od ostatka godine proljetni i ljetni dani svim građanima daju mogućnost slobodnog kretanja da bez razmišljanja o vremenskim neprilikama obave svoje poslove. U mjesecima iza nas stanovništvo Bosne i Hercegovine nalazilo se i pod ograničenjima higijensko-epidemioloških mjera pa je popuštanje istih razlog više da oni koji su slobodni posjete pijačne prodavce u našem gradu. Potencijalne kupce dočekuju prodavci koji su željno iščekivali da mogu u komforu raditi i zaraditi. Za prodavce već je počeo period kada zarađuju više od ostatka godine, a to je vrijeme kada naši sugrađani koji žive i rade u drugim zemljama dolaze na odmore.

Upravo dolazak naših sugrađana primijete i prodavci prehrambenih artikala. Najčešće jer su stanovnici koji na odmor dolaze u Bosnu i Hercegovinu željni tradicionalne hrane pa sve po svom ukusu mogu naći na pijaci po povoljnim cijenama. Prodavci su zadovoljni trenutnim poslovanjem.

I dok su prehrambeni proizvodi traženi na dnevnoj pijaci, prodavci tekstila ne mogu se pohvaliti uspješnom prodajom kao njihove kolege. Kao glavni razlog ističu veliku konkurenciju.

Na Gradskoj pijaci u proteklom periodu realizovani su brojni projekti kako bi ovo tradicionalno mjesto za nabavku robe nesmetano funkcionisalo ta da prodavcima ne bi bila uskraćena mogućnost poslovanja i zarađivanja. Nakon dužeg niza godina i na ovoj pijaci stekli su se uslovi za rad bez prepreka.

Posjećenost Gradskoj pijaci ovog jutra bila je izuzetna. Veliki je broj posjetitelja koji su navikli kupovati kod jednog prodavca pa je njihovo zadržavanje kratkoročno, dok ima i onih koji vole razgledati pa tek onda odabrati što je najbolje za njih. Od kako je sedmična pijaca na Ciljugama počela sa radom u naš grad vratila se i tradiocionalna gužva srijedom  po čemu su Živinice nadaleko poznate. Brojni građani i prodavci ističnu nadu da će uspješna trgovina i prodaja nastaviti i u narednom periodu.

Mehmede Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje