Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 11.01.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi za 11.01.2023. godine

364
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-18, u mjestu Kotornica, a u kojoj su učestvovala dva teretna motorna vozila.

Zabilježeno je i sedam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pružili su 135 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari sedam puta izlazili na teren.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

PORODILIŠTE:

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba tri djevojčice i pet dječaka.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice i dalje obavještavaju građane da je moguće otežano vodosnabdijevanje na području našeg grada zbog kvara na vodovodnom sistemu na području Đurđevika. Navedeni kvar otklanja javno preduzeće „Vodovod i kanalizacije“ Tuzla, a nakon što se okončaju neophodni radovi, vodosnabdijevanje na području našeg grada bit će normalizovano.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba informišu vozače da se zbog snijega na kolovozu u većem dijelu zemlje tokom čitavog dana saobraća usporeno i otežano, te zbog toga apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac-Olovo (dionici Čevljanovići-Nišići u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putuŽivinice-Stupari, kod mjesta Đurđevik.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje