Početna Uncategorized Izvještaj dežurnih službi za 21.10.2022. godine

Izvještaj dežurnih službi za 21.10.2022. godine

144
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode i jedno krivično djelo.

Dvije osobe zatražile su medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila na magistralnom putu M-18, u naseljenom mjestu Kotornica. Ljekari sa Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla nisu se izjasnili o stepenu povreda lica koja su učestvovala u navedenoj saobraćajnoj nesreći.

Dežurni ljekari sa UKC-a Tuzla jednoj osobi konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon što ju je udarilo putničko motornom vozilo u dvorištu javne ustanove Osnovna škola Bašigovci u Bašigovcima.

Krivično djelo teška krađa, provala u porodičnu kuću izvršeno je u Dubravama Donjim.

Zabilježeno je i deset prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 87 zdravstvenih usluga građanima, a medicinari i ljekari su šest puta izlazili na teren.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada je uredno, dok je snabdijevanje vodom na području Dubrava otežano.

U proteklom danu i noći u porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, četiri dječaka i četiri djevojčice.

Iz Bihamka vozače savjetuju da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da vežu sigurnosni pojas.

Radovi na ugradnji opreme izvode se u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se u noćnim satima (od 22 do 07 sati) saobraća jednom trakom, naizmjenično.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje