Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 22.07.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 22.07.2021.

163
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

U sudaru dva putnička motorna vozila u ulici Živiničke ose nije bilo povrijeđenih osoba.

Zabilježeno je i 12 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 120 zdravstvenih usluga građanima te su imali šest terenskih izlazaka.

Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je sedam beba, pet djevojčica i dva dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada i prigradskih naselja te Gornjih i Donjih Dubrava u protekla tri dana bilo je uredno.

U ulicama Omladinskih radnih brigada, Živinički sokolovi, Partizanska, Modračka te naselju Strašanj vršena je redukcija od 22:00 do 05:00.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da je na putevima u Bosni i Hercegovini pojačana frekvencija vozila, pa vozače pozivaju na maksimalno opreznu vožnju.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, savjetuju češće pauze.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje