Početna aktuelnosti Odlukom gradonačelnika ISS proglašena Službom zaštite i spašavanja Grada Živinice

Odlukom gradonačelnika ISS proglašena Službom zaštite i spašavanja Grada Živinice

45
0
Podijeli

Projekat naziva “Interventna služba spašavanja“ započeo je prošle godine. Oko ideje okupio se skup mladih, edukovanih i prije svega spremnih ljudi koji su vođeni motivom pomoći drugima u nesreći oformili službu spašavanja. Projekat „Interventna služba spašavanja“ građen je od temelja jer su vođe tima imale jasnu ideju od koje nisu odustajali. Napredak mladih snaga našeg grada evidentan je iz sedmice u sedmicu. Trenutno intenzivne su edukacije članova kako postupiti u različitim situacijama, ali suočeni su sa problemom nabavka opreme koju su do sada kupovali ličnim sredstvima.

Prema riječima gradonačelnika Samira Kamenjakovića želja Gradske uprave bila je da imaju spreman i edukovan kadar u okviru Civilne zaštite. Upravo u proteklim danima potpisan je ugovor kojim je Interventna služba spašavanja postala Služba zaštite i spašavanja grada Živinice.


Članove Službe zaštite i spašavanja grada Živinice svakako raduje što su postali dio Civilne zaštite grada Živinice. Na današnjem sastanku sa gradonačelnikom iznijeli su i nekoliko zahtjeva kako bi unaprijedili svoj rad i opremu koja im je prijeko potrebna. Projekat službe spašavanja je skup za pojedince jer su izdvajanja novčanih sredstava na profesionalnu opremu velika, stoga je potpisan ugovor o saradnji između Civilne zaštite i Interventne službe spašavanja značajan za svakog stanovnika u našem gradu.

Članovi Interventne službe spašavanja već su u nekoliko navrata imali akcije spašavanja koje su na sreću uspješno okončane. U narednom periodu nastavit će sa vježbama i edukacijom članova Službe zaštite i spašavanja grada Živinice. Vrata navedene službe otvorena su i za nove članove koji su također vođeni motivom spasiti drugog u nesreći.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje