Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 23.04.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 23.04.2021.

146
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.
Jedna osoba je povrijeđena u sudaru dva putnička motorna vozila na magistralnom putu M-18 u naselju Đurđevik.
U sudaru dva putnička motorna vozila u Prvoj ulici nije bilo povrijeđenih osoba.
Zabilježeno je i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinca imala je jednu intervenciju. U naselju Maline gasili su požar na divljoj deponiji smeća.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružili su 64 usluge građanima te su imali tri terenska izlaska.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je osam beba, pet dječaka i tri djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je uredno.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se u većem dijelu BiH saobraća po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.
Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje