Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 26.04.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 26.04.2021.

220
0
Podijeli

Profesionalna vatrogasna jedinica u proteklom danu i noći na području našeg grada imala je četiri intervencije. U naseljima Pasci i Đurđevik gorjelo je nisko rastinje. U mjesnoj zajednici Šerići gorio je krov na porodičnoj kući. Brzom intervencijom vatrogasne službe požar je lokalizovan te ugašen čime je spriječena veća materijalna šteta. Posljednja intervencija zabilježena je u gradu gdje je gorio kontejner.

Službenici policijske uprave Živinice evidentirali su tri saobraćajne nezgode u kojima je pet osoba zatražilo medicinsku pomoć.
Zabilježeno je i 13 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 95 usluga građanima te su imali pet terenskih izlazaka.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je sedam beba, pet dječaka i dvije djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada 23. i 24. aprila bilo je uredno dok je posljednjeg dana vikenda zbog nestanka električne energije došlo do obustave isporuke vode u gradu, prigradskim naseljima i Dubravama.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.
Vozače upozoravaju na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje