Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 30.08.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 30.08.2021.

53
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

U slijetanju putničkog motornog vozila sa kolovoza na regionalnom putu R-455A u naselju Lukavica Gornja nije bilo povrijeđenih osoba, a na vozilu je nastupila manja materijalna šteta.

Zabilježeno je i šest prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 95 zdravstvenih usluga građanima te su imali dva terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada Živinice u proteklom danu i noći bilo je uredno uz redukcije od 22:00 do 05:30 u ulicama Omladinskih radnih brigada, Partizanska, Modračka, Živinički sokolovi i naselju Strašanj.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da je kolovoz mjestimično vlažan, a pažnju skreću i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Apeluju na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje