Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 30.04.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 30.04.2021.

179
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira dva lica drskim ponašanjem u ulici 25. novembar.
Zabilježeno je i devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 62 zdravstvene usluge te su imali tri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinca nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je osam beba, šest djevojčica i dva dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada i prigradskih naselja te Dubrava Gornjih i Donjih u proteklom danu i noći bilo je uredno.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se na putevima u BiH saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravaju na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju.
U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.
Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje