Početna aktuelnosti Raspisan Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje projekata sportskih i nevladinih organizacija

Raspisan Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje projekata sportskih i nevladinih organizacija

182
0
Podijeli

Kao što je građanima Živinica već poznato raspodjela budžeta vršit će se na nešto drugačiji način nego je to bilo ranijih godina. Za svaku oblast bit će raspisan javni poziv po kojima će građani ili udruženja moći aplicirati. Danas je otvoren javni poziv za sportske i nevladine organizacije. Raspodjela budžeta po ovom javnom pozivu vršit će se za četiri pozicije. Sportski kolektivi koji se takmiče na državnom ili federalnom nivou, individualni takmičari, sportske manifestacije i nevladine organizacije.

Kako bi gradska uprava pomogla sportskim udruženjima i nevladinim organizacijama da na pravilan način ispune prijavu po ovom javnom pozivu služba za opću upravu i društvene djelatnosti u utorak u periodu od 12:00 do 16:00 sati održat će dane otvorenih vrata. Broj posjetitelja je ograničen, a predstavnici organizacija moraju se prijaviti na broj telefona koji je dostupan na web stranici grada Živinice.
Kako bi sportska udruženja ili sportisti u individualnim takmičenjima dobili novčana sredstva potrebno je da ispune i navedene kriterije. Od toga da li je klub samoformiran, nagrada na državnom ili federalnom nivou te koji su im izvori finansiranja odnosno da li imaju neke druge prihode.

Iz budžeta grada Živinice za 2021. osigurana su i sredstva za finansiranje ili sufinansiranje drugih sportskih manifestacija.
Po ovom javnom pozivu pravo na prijavu imaju i sportski kolektivi iz drugih gradova Bosne i Hercegovine čiji su članovi predstavnici našeg grada i koji imaju zapažene rezultate na državnom nivou. Javni poziv raspisan je 29. aprila i bit će otvoren u narednih 15 dana.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje