Početna aktuelnosti Jagodić: U ovom trenutku 14 osoba zaraženih COVID-om u Živinicama

Jagodić: U ovom trenutku 14 osoba zaraženih COVID-om u Živinicama

99
0
Podijeli

Korona virus i dalje je prisutan u našoj zemlji. Epidemiološka situacija u gradu Živinice po pitanju korona virusa jako je dobra. U ovom trenutku pozitivno je 14 osoba koji imaju lakšu kliničku sliku. Dom zdravlja Živinice na mjesečnom nivou evidentira 50 do 60 slučajeva zaraze korona virusom. U ovom trenutku svi zaraženi su u kućnoj izolaciji, a dobra stvar je što niko nije hospitaliziran i na respiratoru.

U Domu zdravlja Živinice i dalje traje vakcinacija utorkom i četvrtkom od sedam ujutro do 15 sati. Dostupne vakcine su pfizer i sinopharm. U narednom periodu ponovo će biti aktiviran i mobilni tim.

Almir Jagodić: Neki pacijenti primaju i četvrtu dozu vakcine

Od korona virusa najčešće oboljevaju nevakcinisane osobe koje imaju nešto težu sliku u odnosu na vakcinisane osobe. Temperatura, slabost i malaksalost, te bolovi u mišićima prisutni su kod osoba koje nisu vakcinisane, a zaražene su korona virusom.

U protekla 24 sata, u Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine testirano je ukupno 395 uzoraka, od čega je njih 40 pozitivno na korona virus. Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u Federaciji Bosne i Hercegovine, osim u Bosansko-podrinjskom i Kantonu 10.

Građane savjetujemo da paze na svoje zdravlje i na vrijeme se izoliraju od drugih ukoliko sumnjaju na zarazu korona virusom. Trenutna epidemiološka situacija na području Živinica je dobra i nadamo se kako u budućnosti neće biti težih slučajeva zaraze.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje