Početna aktuelnosti Javna rasprava: Nacrt urbanističkog projekta “Gradska pijaca”

Javna rasprava: Nacrt urbanističkog projekta “Gradska pijaca”

1239
0
Podijeli

Na osnovu Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou FBiH,  Zakona o prostornom  uređenju i građenju iUuredbe o jedinstvenoj metodologiji za izradu planskih dokumenata, Statuta općine Živinice i Odluke o pristupanju i izradi urbanističkog projekta“Gradska pijaca“ Živinice donesene na sjednici OV Živinice na 29.3.2018., Ov Živinice donijelo je Nacrt odluke o usvajanju urbanističkog projekta „Gradska pijaca“ Živinice koji je stavljen na javnu raspravu. Javna rasprava je održana u petak a istoj su prisustvovali zainteresovani građani pravna i fizička lica.

Prostor „Gradske pijace“ obuhvata  5.304m2 i planirano je da uredi po standardima koji odgovaraju namjeni djelatnosti koja će biti zastupljena na ovom prostoru.

Mišljenje, prijedlozi i primjedbe na Nacrt plana mogli su se – dati u Zapisnik postavljanjem na javnom izlaganju, – upisati u Knjigu primjedbi koja  je izložena uz Nacrt plana i podnijeti putem e-mail: ekrem@opcinazivinice.ba do 19.10.2018. godine.

Prijedlozi i primjedbe moraju biti dostavljeni u roku i čitko napisani, te moraju sadržavati ime, prezime, adresu i potpis podnositelja. Prijedlozi i primjedbe koji nisu dostavljeni u roku i nisu čitko napisani neće se uzeti u obzir u pripremi Izvještaja o javnoj raspravi.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje