Početna aktuelnosti Protestna šetnja mještana Dubrava

Protestna šetnja mještana Dubrava

1250
0
Podijeli

Mještani Dubrava Donjih i Dubrava Gornjih i ovog petka zaustavili su saobraćaj kod Osnovne škole “Dubrave” odakle su se pješke uputili prema kružnom toku kod skretanja za Aerodrom Tuzla.

Razlog protestne šetnje građana jeste zaustavljanje radova na rekosntrukciji puta Živinice-Međaš.

Na ovoj dionici puta planirana je izgradnja treće kolovozne trake i pješačke staze, koju finansira Direkcija regionlnih cesta TK a čije vrijednost iznosi 3 miliona KM.

Ono što mještani treže jeste što brža izgradnja pješačke staze, jer je dovedena u pitanje sigurnost pješaka, naročito djece.

Mještani su izričiti u jednom, a to je da neće odustati sve dok ne krenu radovi i isti se završe u što kraćem roku. Ono što naglašavu jeste da su informacije o tome kad mogu očekivati nastavak radova tražili i u Direkciji regionalnih cesta TK, odgovor nisu dobili.

Mještanima Dubrava pridružili su se i predstavnici općine Živinice koji su sikazali spremnost da pomognu u riješavanju ovog problema, onoliko koliko je općina u nadležnosti.

Odsjek za urbanističko planiranje i komunalne poslove općine Živinice uputio dopis Direkciji regionalnih cesta TK u kojem traže informaciju zbog čega su zaustavljeni radovi na dionici R469, Živinice- Međaš i kad je planiran nastavak istih, međutim odgovor nisu dobili.

Mještani Dubrava kažu da će se okupljati svakog petka sve dok im se neko ispred nadležnih institucija ne obrati sa informacijama kada će biti nastavljeni radovi.

Novinarka/ Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje