Početna aktuelnosti Javni poziv: Fondacija tuzlanske zajednice

Javni poziv: Fondacija tuzlanske zajednice

96
0
Podijeli

U partnerstvu sa Porticus Fondacijom, Fondacija Tuzlanske zajednice objavljuje javni poziv za dodjelu finansijske podrške projektima sa područja Tuzlanskog kantona. Podrška se realizuje s ciljem da osnaži lokalne organizacije i lokalne inicijative koje zbližavaju građane i podstiču ih na samoorganizovanje, participaciju i inkluzivnost u rješavanju konkretnih problema u svojim lokalnim zajednicama, naseljima, gradovima i cijeloj državi.

Aplicirati mogu sve nezavisne organizacije i udruženja sa područja Tuzlanskog kantona, zatim nezavisne javne institucije sa područja kantona kao što su biblioteke, obdaništa, škole, formalno registrovane mjesne zajednice, te neformalne grupe građana od najmanje tri punoljetna člana sa područja Tuzlanskog kantona. Prednost će se dati projektima koji uključuju veći broj građana iz lokalne zajednice u realizaciji projekta. Prednost imaju i projekti koji su usklađeni sa prioritetnim potrebama lokalnih zajednica u Tuzlanskom kantonu.

Aplicirati se može isključivo putem platforme za online apliciranje koja se nalazi na web stranici Fondacije tuzlanske zajednice. Aplikant je dužan potpisanu i ovjerenu potvrdu o prijemu projekta dostaviti u roku od sedam dana na adresu Fondacije Pozorišna 13, 75 000 Tuzla, lično ili putem pošte.

Poziv za prijem aplikacija otvoren je do 18. septembra 2022. godine.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje