Početna Uncategorized Nove cijene autobusnih karata dodatni su udar na kućni budžet roditelja

Nove cijene autobusnih karata dodatni su udar na kućni budžet roditelja

409
0
Podijeli

Police u knjižarama i Hipermarketima  sa sveskama, pernicama, olovkama i ruksacima  su popunjene, a sudeći po cijenama, ovo će biti najskuplja priprema za početak školske godine.

Međutim , nije to jedina  muka u kojima su se našli roditelji učenika pred novu školsku godinu.

Nove cijene autobusnih karata dodatni su udar na njihov kućni budžet.

Kontaktirali smo Firmu Litvatrans , Transmont  i GIPS Tuzla koji je od augusta mjeseca preuzeo nekoliko linija na području Živinica, kako bi saznali cijene studentski /đački karti  na nekoliko relacija.

Primjera radi, školarci koji putuju iz Priluka do Tuzle sada plaćaju mjesečnu kartu 96 maraka, dok studenti plaćaju 141.

Slične cijene su i  za školarce i studente koji za Tuzlu putuju iz Šerića i Suhe,  10 do 20 maraka je manja u zavisnosti od relacije.

Navedene cijene smo dobili u GIPS Tuzla, koji su nam potvrdili I da je  cijena đačke karte iz Živinica do Tuzle 81 KM  a studentska 88 KM.

Cijene đačkih karti iz Priluka, Šerića i Suhe do centra grada kreću se od 88 KM do 73 KM.

Nešto manju cijenu mjesečne đačke odnosno studentske karte iz Živinica do Tuzle ima firma Transmont , koja iznosi 60 KM, kazali su nam u ovoj firmi.

Dodali su da je prošle godine, na pomenutoj realaciji cijena iznosila 40 KM.

U firmi Litvatrans Bnovići, su  kazali da je cijena mjesečne karte od Repuha do Tuzle 131 KM, a od Repuha do Živinica 98 maraka.

Ništa manjih cijena mjesečnih karata za školarce i studente nisu pošteđeni ni roditelji čija djeca putuju u školu i sa južnog dijela našeg grada.

Predstavnici firmi sa kojim smo razgovarali naveli su da je do povećanja cijena autobusnih karti došlo,  zbog enormnog povećanja cijena goriva.

Nesumnjivo je da će roditelji nastojati da svojim školarcima  obezbijede sve potrebno za početak škole, jer osim pribora i radnih sveski , moraju da kupe i odjeću i obuću,ali i autobusne karte  , a poslije obezbjeđivanja svega jedno je sigurno da će ostati praznih novčanika a neki i u minusu na svojim bankovnim karticama.

Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje