Početna aktuelnosti Javni poziv za učešće u Programu podrške osnivanju biznisa (Start-up) za 2022....

Javni poziv za učešće u Programu podrške osnivanju biznisa (Start-up) za 2022. godinu

66
0
Podijeli

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković raspisao je Javni poziv za učešće u „Programu podrške osnivanju biznisa (Start-up) za 2022. godinu“.

Osnovni cilj Javnog poziva je da se stimulišu obrazovane mlade osobe koje žele da ostanu u državi Bosni i Hercegovini, kroz podsticaj poduzetništvu i samozapošljavanju mladih sa područja Grada Živinice. Samozapošljavanje mladih putem programa razvoja poduzetništva i podrške osnivanja biznisa (Start-up) na području Grada Živinice je kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa u sektoru nove ekonomije – informacione tehnologije, razvoja agroturizma, razvoja drvno-prerađivačkog sektora, te razvoja inovativnih rješenja u poslovnim procesima.

Za potrebe realizacije ovog Programa Grad Živinice je predvidio sredstva u Budžetu za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 100.000,00 KM. Planirana budžetska sredstva će se koristiti za podsticanje poduzetničke inicijative kroz nadmetanje poduzetničkih ideja i održivih poslovnih planova.

Novčana podrška namijenjena je sufinansiranju pokretanja biznisa kroz finansiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, obrtnih sredstava, naknade za doprinose.

Visina bespovratnih sredstava po biznis planu može iznositi maksimalno do 10.000,00 KM.

Pored novčane podrške učesnici mogu ostvariti pravo korištenja opremljenog kancelarijskog prostora u Poslovnom inkubatoru gradske uprave Grada Živinice u trajanju do 12 mjeseci.

Javni poziv objavljen je dana 09.06.2022. i ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja.
Prijave je potrebno dostaviti najkasnije do 11.07.2022. godine do 16:00 sati.

Grad Živinice će dana 14.06.2022.godine u velikoj sali Gradskog vijeća Živinice održati INFO DAN za sve zainteresovane osobe koje planiraju aplicirati na javni poziv „Start-Up 2022“. Cilj održavanja info dana jeste pružanje dodatnih pojašnjenja u vezi Javnog poziva, te otklanjanje eventualnih nejasnoća u vezi istog. Početak info dana planiran je u 13:00 sati.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja tokom perioda podnošenja prijava podnosioci zahtjeva mogu lično dobiti u Centru za biznis Grada Živinice ili uputiti pitanja i zahtjeve u pisanoj formi, na broj faksa +387 35 772-125 ili e-mail biznis@gradzivinice.ba.

JAVNI POZIV I POTREBNI OBRASCI 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje