Početna aktuelnosti JP Horizontala Živinice polako staje na noge: Radnicima uskoro isplata tri zaostale...

JP Horizontala Živinice polako staje na noge: Radnicima uskoro isplata tri zaostale plate

539
0
Podijeli

JP Horizontala Živinice  polako staje na noge.

Protekli period za  JP Horizontala Živinice bio je finansijski itekako težak.

Ogromna dugovanja bila su omča oko vrata, i predstavljala su veliki teret za dalje poslovanje.

Menadžment ovog preduzeća u saradnji sa osnivačem odlučio se za kreditno zaduženje , koje  je već stvorilo olakšice u daljem radu istog.

U ovom mjesecu trebali bi to osjetiti i radnici Horizontale, njih tridesetak, kojima bi trebale biti isplaćene tri od četiri zaostale plate.

Mahir Rakovac vd direktor JP Horizontala kaže,  da su u proteklom periodu izvržili i uplatu oko 300 hiljada KM dugovanja  prema Upravi za indirektno oporezivanje i Poreskoj upravi ali i dobavljačima.

Podsjećamo, ovo preduzeće pruža usluge centralnog grijana iz vlastitih kotlovnica, upravlja i korištenjem javnih i rezervisanih parking prostora kao i svih  javnih površina, zatim gazduje gradskim grobljem-mezarjem,  sedmičnom pijacom u Ciljugama,a od skora pod njihovom palicom biće i Gradska pijaca, odakle će ubirati dodatne prihode .

U proteklom periodu imali su  pune ruke posla , i oko izdavanja novih rješenja za rezervaciju parkinga, dodaje Rakovac te naglašava, da u nastavku slijedi  uređenje javnih parkinga.

Zatvoreni sistem naplate parking mjesta koji je instaliran na parkingu iza Gradske uprave , dobrim dijelom napunio je račun ovog preduzeća ,  stoga je menadžment odlučio da, zatvoreni sistem naplate parking mjesta postavi i na parking kod Omege i iza Gimnazije Živinice.

Isti bi trebao biti u funkciji za 10-tak dana , zaključuje Rakovac.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje