Početna aktuelnosti JP “Vodovod i kanalizacije”: Do kraja dana uredno vodosnabdijevanje, sutra nastavak radova

JP “Vodovod i kanalizacije”: Do kraja dana uredno vodosnabdijevanje, sutra nastavak radova

1665
0
Podijeli

Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacije“ Živinice obavještava korisnike usluga vodosnabdijevanja da je dana 23. januara 2024. godine došlo do prekida vodosnabdijevanja na području grada Živinice zbog kvara na instalacijama vodovodne mreže u naselju Golubinjak te na magistralnom putu M-18 (kod semafora za Ciljuge).

Od nastanka kvara uposlenici javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice nalazili su se na terenu te su preduzimali neophodne mjere i radnje kako bi u što kraćem vremenskom periodu vodosnabdijevanje na području našeg grada bilo normalizovano.

U toku jučerašnjeg dana saniran je kvar pored magistralnog puta M-18, a danas u poslijepodnevnim satima okončani su i radovi na kvaru u naselju Golubinjak te bi vodosnabdijevanje do kraja dana trebalo biti uredno širom našeg grada.

Iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice navode da je do kvarova došlo zbog dotrajalosti vodovodne mreže. U naselju Golubinjak pukla je cijev distrubutivnog cjevovoda u dužini od 4m prečnika 315 mm, a pored magistralnog puta radilo se o manjem kvaru koji je vjerovatno nastao zbog opterećenja od betonske ploče koja se nalazi iznad cjevovoda.

Prema informacijama iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice u protekla dva dana uspjeli su osigurati vodosnabdijevanje građana grada ali u manjoj mjeri od uobičajne puštanjem bajpasa preko ulice Omladinskih radnih brigada prečnika 100 mm.

Iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice naveli su da se radovi na mjestima gdje je došlo do kvarova nastavljaju sutra u jutarnjim satima zbog čega će ponovo doći do obustave vodosnabdijevanja na području grada Živinice i Ciljuga. Očekivanja su da će se radovi okončati sutra do 11:00 sati nakon čega se očekuje uredno vodosnabdijevanje na području našeg grada.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje