Početna aktuelnosti JU MSŠ Živinice: Ispraćena generacija učenika za školsku 2023/2024. godina

JU MSŠ Živinice: Ispraćena generacija učenika za školsku 2023/2024. godina

124
0
Podijeli

Pod nazivom kako danas egzistiraju u petak je ispraćena 29 generacija maturanata, a gledajući srednjoškolski centar i ranije škole koje su bile preteča ove škole ispraćena je 50 generacija učenika mješovite srednje škole Živinice.
Učenici su se okupili u holu škole dok zvono nije oglasilo početak posljednjeg časa u njihovom srednjoškolskom obrazovanju.
Iz školske klupe u kojoj su proveli mnogo lijepih trenutaka i gdje su usvojili potrebna znanja izašli su pred školu gdje su ih dočekali roditelji, prijatelji, rodbina i poznanici.
Nakon tradicionalnog fotografisanja krenuo je i svečani defile ulicama grada.

 
Ono što vrijedi istaći jeste da su oni generacija koja je postigla odlične uspjehe, i koja je školu predstavljala u najboljem svjetlu.
Maturanti su svjesni činjenice da je sa maturskom večeri završili najbolji dani srednjoškolskog obrazovanja, dani u kojima su sa školskim drugarima dijelili i radost i tugu, dani koje će sigurno pamtiti do kraja života.
Ljepota naše mladosti pokazana je u najljepšem ruhu defileom do BKC Živinice odakle su maturanti otišli na krajnje odredište, te do duboko u noć slavili prelazak u zrelije doba života.
Maturante je predvodila Gradska limena glazba Konjuh Živinice, a oni su najboljim odijelima s osmijehom na licima prešli u jedno novo zrelije doba života.
Koliko njih će otići za svojim snovima, koliko će ih ispuniti te završiti željene fakultete ostaje da se vidi, ali ono što je sigurno jeste da smo mi jedan od gradova koji ima omladinu koja će u budućnosti biti na ponos svojim roditeljima ali i svojoj zajednici.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje