Početna aktuelnosti JU OŠ Živinice Gornje: Obilježeno 20 godina uspješnog rada

JU OŠ Živinice Gornje: Obilježeno 20 godina uspješnog rada

999
0
Podijeli

Javna ustanova Osnovna škola “Živinice Gornje” ubraja se u red najmlađih škola u općini Živinice. Osnovana je 1939.godine kao četverorazredna škola sa jednim odjeljenjem u mjestu Gornje Živinice, kao područno odjeljenje gradske škole u Živinicama. Ista prerasta u četverorazrednu osnovnu školu 1946.godine. Izgradnjom novog školskog objekta 1981.godine škola prerasta u osmorazrednu područnu školu koja pripada OŠ “Vladimir Nadzor” Živinice. Prirastom broja učenika i obezbjeđenjem stručnog kadra škola se odvaja od matične Prve osnovne škole Živinice, te počinje sa samostalnim radom 1998.godine.

Jubilarnih 20 godina uspješnog rada danas su proslavili učenici i uposlenici ove obrazovne ustanove.

Proglašen je i učenik generacije za školsku 2017./2018.godinu a to je učenica Meliha Tihić, koja se obratila prisutnima i zahvalila svima onima koji su joj pomogli da stekne neophodno znanje i bude najbolja u svojoj generaciji.

Meliha je odlučila da će svoje školovanje nastaviti u Srenjoj Medicinskoj školi.

Uz pjesmu, recitaciju, igrokaze te dodjelu priznanja zaslužnim učenicima, uposlenicima i institucijama na prigodan i svečan način učenici i uposlenici danas su ispratili još jednu godinu rada u obrazovnoj ustanovi OŠ “Živinice Gornje”.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje