Početna aktuelnosti Veličanstvena Manifestacija JU Dječije obdanište Živinice

Veličanstvena Manifestacija JU Dječije obdanište Živinice

688
0
Podijeli

Svake godine u maju mjesecu JU Dječije obdanište Živinice  predstavi  javnosti dio programa, koji tokom pedagoške godine realizuje sa polaznicima.

Tako je bilo i sinoć, na sedmoj po redu  Manifestaciji dječijeg stvaralaštva, održanoj u velikoj Sali BKC Živinice, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

U najboljem svjetlu, predstavilo se preko 200 učesnika, kroz hor, recital, dramatizaciju i folklor, koji su sve prisutne puna dva sat odveli u dječiji svijet , i učinili ih najsretnijim bićima na svijetu , naročito roditelje,  koji su sa posebnim oduševljenjem gledali svoju djecu kako uspješno izvode  svoje tačke , pa je pala i pokoja suza radosnica.

Na samom početku direktorica JU Dječije obdanište Sabina Andelić istakla je kvalitet rada ustanove koji je u stalnom usponu.

Mališani su potvrdili riječi direktorice, te zablistali izvođenjem recitacija, igrokaza i raznih plesnih tačaka.

Dječije obdanište Živince sinošnjom manifestacijom, zasigurno je pokazalo javnosti da su Ustanova koja sasvim sigurno opravdava svoj rada.

Odagajateljice koje su tokom cijele godine vrijedno radili sa ovim mališanima ,itekako zaslužuju veliki respekt i poštovanja cjelokupne lokalne zajednice, jer čine maksimalne napore,  da u sredini u kojoj živimo odgoje i obrazuje djecu koji će sutra, prije svega  biti dobro ljudi i uzorni građani .

Pored roditelja, djedova , nena i baka  kao  i ostale rodbine , Manifestaciji su prisustvovali, načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković ,  predsjedavjući OV Živinice Hamdija Numanović, kao profesor na Filozofskom fakultetu Muhamed Omerović.

Novinarka/Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje