Početna aktuelnosti JU Prva osnovna škola Živinice upriličila svečani prijem za 133 prvačića i...

JU Prva osnovna škola Živinice upriličila svečani prijem za 133 prvačića i njihove roditelje

1353
0
Podijeli

Prvi dan škole uvijek sa sobom nosi pregršt uzbuđenja,  kako za učenike i roditelje tako i  za učitelje.

Često se i onima kojima je škola posao, a posebno  školarcima, događa da noć prije prvog dana nove školske godine ne mogu dugo zaspati, hiljadu misli  u glavama usmjerene u istom  pravcu , a to je početak nastave.

Naime, početak školske godine veoma   je značajan za sve , a posebno za one koji po prvi puta sjedaju  u školske klupe, pa tako danas ni fotografisanje sa svojim mališanima roditelji nisu propustili ispred njihove prve obrazovne ustanove, tačnije ispred Prve osnovne škole Živinice, koje će se bez sumnje čuvati među najljepšima sjećanjima, jer polazak djeteta u školu je nešto najljepše i najvažnije, kako za mališane, tako i za njihove roditelje.

JU Prva osnovna škola Živinice  se potrudila da svečanim dočekom bar malo olakša prvačićima susret sa novim drugarima, učiteljima i obavezama.

Učitelji , učiteljice i menadžment Prve osnovne škole  poželjeli su dobrodošlicu i uspješan  početak školske godine za njih 133 koji su danas zakoračili u novi period svog života.

Raduje informacija da za  razliku od drugih škola, u ovoj obrazovnoj ustanovi raste broj upisanih prvačića.

U  ovoj školskoj godini  u odnosu na prošlu Prva osnovna škola Živinice ima jedno odjeljenje više prvačića, potvrdio nam je to direktor škole Omer Ramić.

Rano ustajanje, školske torbe i obaveze biće sastavni dio njihove svakodnevnice bar deceniju i po. S nesigurnošću su dječaci i djevojčice nakon svečanog prijema  pustili ruke svojih roditelja i krenuli ka učionicama gdje je uslijedilo upoznavanje sa učiteljicama i drugarima.

Iako mali, nisu sve prepuštali slučaju pa izazove koji ih čekaju dočekuju spremno, mada su za našu televiziju govorili stidljivo .

Vjerujemo da će ovaj dan dugo ostati u sjećanju ovim mališanima a Bgm i njihovim roditeljima..

Pa prvačići  neka vam je sretan početak škole i hrabro u usvajanje novih znanja.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje