Početna aktuelnosti Kantonalni odbor Asocijacije mladih SDA TK organizirao izvanredno posjećenu tribinu

Kantonalni odbor Asocijacije mladih SDA TK organizirao izvanredno posjećenu tribinu

860
0
Podijeli

U Tuzli je u petak,u hotelu Melain,  upriličena interaktivna tribina pod nazivom “Država Bosna i Hercegovina, državnik i mladi – sa Šefikom Džaferovićem”.

Organizator tribine,na kojoj se okupilo oko 600 članova Stranke demokratske akcije,bila je Asocijacija mladih SDA Tuzlanskog kantona.

Učesnicima tribine obratili su se i Midhat Čaušević, predsjednik KO Asocijacije mladih SDA TK, zatim, bivši premijer TK Bego Gutić, predsjednik Povjereništva SDA za TK Amir Fazlić, predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH Salko Zildžić, te potpredsjednik SDA BiH Safet Softić.

Svi oni su u obraćanjima pozvali mlade da podrže na izborima Šefika Džaferovića, kao kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva.

Specijalni gost tribine bio je kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a prije njegovog obraćanja učesnicima tribine prikazan je šestominutni film o ovom političaru.

„Cilj nam je da do 2026. godine BiH postane članica Evropske unije, da postane članica NATO saveza.

Cilj nam je da u BiH izgradimo infrastrukturu, elektroenergetske objekte i ekonomiju u BiH dignemo na znatno viši nivo i poboljšamo standard naših građana”, kazao je Džaferović.

Kada je riječ o politici zapošljavanja, rekao je da postoje planovi koji su, u stvari, nastavak realizacije obećanja iz aktuelnog mandata.

”Cilj nam je da imamo milion zaposlenih 2026. godine.

Obećanja koja smo do sada davali realizirali smo u potpunosti uprkos svim skepticima i onima koji su pokušavali da obezvrijede obećanja koja smo davali 2014. godine”, istakao je,između ostalog,u svom izlaganju Šefik Džaferović.

Poseban dio izlaganja posvetio je mladima u BiH, njihovoj poziciji i njegovom pogledu kako treba da se ponašaju i odnose prema svojoj budućnosti u svojoj državi BiH.

Šefik Džaferović se na kraju zahvalio Asocijaciji mladih SDA TK i BiH  na pozivu i izvanredno dobroj organizaciji skupa.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje