Početna aktuelnosti Kompletan GS SzBiH Živinice napustio stranku

Kompletan GS SzBiH Živinice napustio stranku

470
0
Podijeli

Kompletan Gradski savjet SBiH Živinice na čelu sa predsjednikom Asmirom Hasićem napustio je stranku , rečeno je na danas održanoj press konferenciji koju su održala dva poslanika u Skupštini TK-a , četiri vijećnika iz GV Živinice te po jedan vijećnik iz GV Lukavac  i Tuzla.

˝Razloga je mnogo od nepoštivanja izbornih rezultat te mnogo drugih stvari ali mi nećemo puno detaljisat, ostat ćemo u okvirima dostojanstva i reći da ovakvo rukovođenje i ponašanje vrha stranke prema najboljem GS SBIH na TK, te prema predsjedniku stranke Asmiru Hasiću više ne ide”, kazao je Asmir Hasić, nezavisni poslanik u Skupštini TK,

Pored navedenih , iz stranke za BiH istupio je i gradski vijećnik  u Lukavcu koji je ujedno predsjednik GO SBiH Lukavac , kao i većina članova i simpatizera ove stranke.

Stranku za BiH napustio je i predsjednik GO SzBIH na državnom nivo Zoran Jovanović koji je ujedno i jedini vijećnik u GV Tuzla .

Emir Salihović  nezavisni poslanik u Skupštini TK-a, ovom prilikom naglasio je da je GS SzBiH Živinice  na lokalnim izborima, ostvario najbolji rezultat na području TK-a pa i BiH ,  u GV Živinice bili su  druga stranka po broju osvojenih mandata.

Svojim radom i trudom, postigli su i da na općim izborima ostvare dva zastupnička mandata  koji su ostvarili Živiničani, navodi Salihović, te dodaje:

˝Što se tiče daljeg našeg djelovanja, ja ću reći da ćemo mi kao izabrani zvaničnici nastaviti djelovati za dobrobit naših građana kako na području Grada Živinica tako i na području cijelog Tuzlanskog kantona”.

Ministrica u Vladi TK-a Anela Ajšić, smatra da je suspenzija predsjednika GS SzBiH Asmira Hasića nekorektan, te je iskazala podršku Hasiću.

Podrška Hasiću dala , je i Asocijacija mladih kao i Asocijacija žena .

Sa današnjim datumom SzBiH  prestaje biti parlamentrana u GV Živinice, GV Lukavac , GV Tuzla i Skupštini TK-a, kazao  je Hasić i naglasio da će kao nezavisni kandidati biti dio vladajuće koalicije u Skuptini TK-a.

Da li će sada već bivši članovi GS SzBiH  Živinice preći u neku drugu stranku ili će formirati novu, ostaje da vidimo.

Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje