Početna aktuelnosti Konkursna procedura u školama protiče uredno

Konkursna procedura u školama protiče uredno

162
0
Podijeli

U Tuzlanskom kantonu u toku je konkurs za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama. Konkurs je objavljen 30. jula a otvoren je do sutra 07.augusta.

Dok su učionice i nastavni kabineti  prazni, nastavnici i stručni saradnici koji su bez posla prijavljuju se na Konkurs koji je otvoren do sutra.

Kako smo saznali, sve škole na području našeg grada rade , i uredno se zaprima dokumentacija od strane kandidata.

Predsjednica Aktiva direktora osnovnih škola Grada Živinice Amela Mehmedovići nam je kazala,  da će kandidati koji budu ispunjavali uslove Konkursa sredinom tekućeg mjeseca, tačnije 14.15.i 16 augusta pristupiti intervju koji će biti održan u Prvoj osnovnoj školi Živinice.

Nastavnici koji su u stalnom radnom odnosu sa godišnjeg odmora se vraćaju već naredne sedmice kako bi se započele pripreme za početak nove školske godine , dodaje Mehmedović.

Učenici  mogu još malo odmarati, a već 02.septembra počet će nova školska godina koju će nadamo se dočekati odmorni i spremni za usvajanje novih znanja.

Tokom razgovora sa predsednicom Aktiva saznali smo da su autori udžbenika od prošle godine ostali isti .

Oni roditelji koji ove godine imaju prvačiće, udžbenike ne trebaju kupovati, jer je i za ovu školsku  godinu kao i ranije resorno kantonalno ministarstvo obezbijedilo besplatne udžbenike koji su već stigli u škole, potvrdila je Mehmedović.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje