Početna aktuelnosti Koordinacija boračkih organizacija općine Živinice održala sastanak…

Koordinacija boračkih organizacija općine Živinice održala sastanak…

678
0
Podijeli

Koordinacija boračkih organizacija općine Živinice danas je upriličila sastanak na kojem je bilo govora o Nacrtu budžeta općine Živinice za 2019 godinu kao i o Javnom pozivu koji je raspisalo Federalno resorno  ministarstvo za rješavanje socijalno statusnih pitanja pripadnika branilaca i članova njihovih porodica.

 Tokom prošle sedmice održane su  neke od Javnih rasprava po pitanju Nacrta budžeta za 2019 godinu, među kojima je bila i Javna rasprava sa boračkim organizacijama.

Kako saznajemo , Koordinacije boračkih organizacija uputila je prijedlog da u narednoj godini za potrebe rada organizacija bude izdvojene 200 hiljada KM iz budžeta  općine Živinice, što je više 125 hiljada  nego za predhodnu  godinu.

Također, na današnjem sastanku bilo je govora i o Javnom pozivu koje je raspisalo resorno federalno ministarstvo, preko kojeg je  prošle godine nešto više od 700 korisnika sa područja naše općine  ostvarilo pravo .

Obzirom da je Javni poziv objavljen 30.novembra i trajat će 15 dana, predsjednik Kordinacije boračkih udruženja podsjeća ko sve može konkurisati na navedeni Javni poziv.

(Više u prilogu…)

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje