Početna aktuelnosti Krenula rekonstrukcija jedne od najstarijih ulica u Živinicama

Krenula rekonstrukcija jedne od najstarijih ulica u Živinicama

1391
0
Podijeli

I na samom početku ove sedmice općinska uprava Živinice nastavlja sa realizacijom infrastrukturnih projekata koji su planirani i za koje su osigurana sredstva iz budžeta općine Živinice za ovu godinu.

Strojevi i putari, danas i narednih nekoliko dana, rade u samom središtu našeg grada.

Ulica Oslobođenja je jedna od najstarijih živiničkih ulica a stanari u ovoj ulici vole reći i da je najstarija na području naše lokalne zajednice.

Iako ima te atribute,ova ulica je godinama bila zapostavljena i jedna od rijetkih koja nije imala asfaltnu podlogu,barem u dijelu koji ide od Ulice Alije izetbegovića pa do izlaza na Magistralni put.

Općinska uprava Živinice na čelu sa načelnikom Samirom Kamenjakovićem i u saradnji sa Općinskim vijećem,procijenila je da se pomenuta ulica mora rekonstruirati u ovoj godini i radovi su krenuli jutros.

Koliko je stanarima Ulice Olobođenja stalo da se i njihova putna komunikacija dovede u red kako zaslužuje,vidi se po tome što su se i sami uključilli u akciju olakšavanja radova putarima a neki su svoju radost zbog pokrenutog posla izrazili u neposrednom razgovoru i susretu sa Načelnikom i njegovim saradnicima.

Kako reče prvi čovjek općine Živinice,realizacija dogovorenih infrastrukturnih projekata se nastavlja i u danima koji slijede a vremenske prilike su naklonjene izvođačima radova pa je za očekivati da će se sve planirano za ovu godinu uspješno i realizirati.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje