Početna aktuelnosti Servisne informacije-5.11.2018.

Servisne informacije-5.11.2018.

749
0
Podijeli

U toku protekla 24 sata Vatrogasna jedinica općine Živinice nije imala intervencija.

Medicinsko osoblje Hitne službe Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice,u istom periodu,obavilo je 174 intervencije i 3 izlaska na teren.

Policija u prethodnom danu i noći nije imala ozbiljnijih intervencija,evidentirano je samo 10 ostalih događaja.

Djelatnici Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice,u toku vikenda imali su jednu intervenciju na otklanjanju kvara na vodovodnoj mreži a snabdijevanje vodom odvija se po drugom stepenu redukcije.

U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, tri dječaka i dvije djevojčice.

Stanje na cestama 05. 11. 2018. u 08 : 25 sati

Zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Frekvencija vozila je pojačanog inteziteta, pa apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Iako su vremenski uslovi povoljni za ovo doba godine, vozače podsjećamo da zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme stupa na snagu 15.11. Na vrijeme pripremite vaše vozilo za zimske uslove za vožnju.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su nešto kraća. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje